Doha'da düzenlenen Katar Açık'a wildcard alarak katılan Çağla Büyükakçay, dünya 21 numarası Petra Kvitova 6-0 6-3 ile kaybederek turnuvaya ilk turda veda etti.

58 dakika süren mücadelede ilk sete tutuk başlayan Çağla, ilk servislerinden sadece yüzde 25 oranında puan çıkarıp, ikinci servislerinde ise puan kazanamayınca seti de bagel ile yitirdi.

Maçta ikinci set karşılıklı servis kırmalarla başladı. 3-2 Petra Kvitova üstünlüğüne kadar dengede geçen sete, bu noktadan sonra ağırlığını koyan Çek raket, Çağla'nın peş peşe iki servisini çalarak seti 6-3'lük skorla hanesine yazdırdı ve bir üst tura yükseldi.

Yaklaşık 10 gün önce St. Petersburg'da Kiki Mladenovic'i yenerek kariyerinin 21. şampiyonluğuna ulaşan Petra Kvitova, Çağla Büyükakçay'a karşı aldığı galibiyetle ikinci tura yürürken, aynı zamanda üst üste oynadığı sekizinci maçtan da galip ayrılmış oldu.

Maçın ardından kortta kısa bir konuşma yapan dünya 21 numarası, ''Elimden yaşadığım sakatlığın ardından en büyük motivasyonum yeniden korta çıkıp en iyi oyuncularla mücdele edebilecek seviyeye gelmekti. Bunu başarabildiğim için çok mutluyum. Burada olduğum için de çok mutluyum. Şu anda iyi oynuyorum. Sekiz maçlık bir galibiyet serim var ve bunu devam ettirmek istiyorum'' dedi.

Milli raket Çağla Büyükakçay ve Petra Kvitova, daha önce 2016 Amerika Açık'ta da karşı karşıya gelmişlerdi ve 7-6 6-3 ile kazanan Çek sporcu olmuştu.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)