Novak Djokovic ve Rafael Nadal, erkekler tenisinin en sık gerçekleşen eşleşmesinde 56. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 55 karşılaşmada Djokovic'in 29-26 üstünlüğü bulunuyor.

Bu yıl tamamlanan maçlarda namağlup olan dünya 1 numarası ve 20. majör şampiyonluğunu arayan Rafael Nadal ile Fransa Açık finaline çıkıyor.

Toprak kortta kariyeri boyunca, 2016'daki Fransa Açık şampiyonluğu da dahil olmak üzere 15 şampiyonluk elde eden Djokovic'e karşılık, Rafael Nadal'ın 59 zaferi bulunuyor.

İki raket arasında daha önce oynanan 8 Grand Slam finalinde iki raket de dörder şampiyonluk kazanmıştı. Bunlar arasındaki iki Fransa Açık finali 2012 ve 2014'te gerçekleşmiş, ikisinde de İspanyol raket dört sette kazanan taraf olmuştu.

Djokovic ve Nadal arasındaki ilk Grand Slam maçı 2006'da yine Fransa Açık'ta gerçekleşirken, 15 yıl içinde Roland Garros'da karşı karşıya geldikleri  toplam 7 karşılaşmada Sırp raket sadece 2015'teki çeyrek finalde galip gelebilmişti.

İki raketin toprak kortta oynadığı 24 maçın 17'sini Nadal kazanırken, 7 galibiyet alan Djokovic, dünya 2 numarasını toprak kortta en fazla yenen tenisçi. Djokovic'in rakibine karşı toprak kortta elde ettiği son galibiyet 2016 yılında Roma çeyrek finalinde iki sette gelmişti.

Djokovic ve Nadal en son bu yılın başında ATP Kupası'nda karşı karşıya gelmiş, kazanan iki sette Djokovic olmuştu.

Rafael Nadal bugün kazanırsa 20. şampiyonluğuyla erkeklerde tekler Grand Slam şampiyonluğu sayılarında Federer ile birlikte zirveye yerleşecek. Novak Djokovic ise 18. majör şampiyonluğunu arıyor.