Novak Djokovic, aşı olmadığı ve seyahat muafiyeti kurallarını karşılamadığı için vizesinin ikinci defa iptal edilmesine karşı açtığı davayı kaybetti.

Yargıç James Allsop başkanlığındaki mahkeme heyeti, vize iptali kararını oy birliğiyle onayladı.

Dünya 1 numarası ana tablodan çıkarıldı ve yerine İtalyan Salvatore Caruso lucky loser olarak Miomir Kecmanovic'in rakibi oldu.

Dokuz kez Avustralya Açık şampiyonu Djokovic yaptığı açıklamada karardan üzüntü duyduğunu ancak Avustralya'dan ayrılmak için yetkililerle işbirliği yapacağını söylerken, bu konu hakkında turnuva bitene kadar konuşmayacağını duyurdu:

"Son birkaç haftadır odak noktasında olmaktan rahatsızlık duyuyorum, umarım artık tenise ve çok sevdiğim bu turnuvaya odaklanılabilir. Oyunculara, turnuva yetkililerine, çalışanlara, gönüllülere ve tenisseverlere turnuva için iyi dileklerimi gönderiyorum."

Avustralya başbakanı Scott Morrison mahkemenin "sınırları ve Avustralya halkını güvende tutmaya yönelik" kararını desteklerken, muhalefetteki İşçi Partisi'nin içişleri sözcüsü Kristina Keneally ise hükümetin en başta vize verme kararını sorgulayarak Morrison hükümetinin kendilerini dünyada bir "alay konusu" haline getirdiğini savundu.

ATP'den yapılan açıklamada ise mahkeme kararının "üzüntü verici bir dizi olayın sonunu getirdiği" söylenirken, bütün oyunculara aşı olmaları tavsiye edildi.