Geçen sezonki Wimbledon Tenis turnuvasından sonra dirsek sakatlığı sebebiyle sezonu kapattığını açıklayan Djokovic yeni sezona etkileyici bir giriş yaptı. Kooyong Classic gösteri turnuvası ile kortlara ve sezona merhaba diyen Nole, Dominic Thiem'i 6-1, 6-4 yenerken ilerisi için de olumlu sinyaller verdi.

Sağ kolunu tamamen saran özel bir bandaj ile mücadele eden eski dünya 1 numarası, bir saat kortta kaldığı maçta servislerinde ve hareketlerinde son derece rahat bir görüntü çizdi.

Maçtan sonraki değerlendirmesinde tenise geri döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Sırp raket "Ne durumda olduğumu görebilmek ve yaptığımız antrenmanların kortta işe yarayıp yaramadığını test edebilmek için harika bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

30 yaşındaki tenisçi Avustralya Açık öncesi başka bir turnuvada daha yer almak istediğini ancak dirseğinin buna müsaade etmediğini belirtirken "Umarım önümüzdeki 4-5 günde de her şey istediğim gibi devam eder ve Avustralya Açık'a hazır bir şekilde giderim" dedi.

Kariyerinde daha önce tenise hiç bu kadar uzun süre ara vermeyen Sırp tenisçi, bir ara zirvesinde yer aldığı klasmanın 14.basamağına kadar gerilemiş durumda.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net