Yaşadığı dirsek sakatlığının ardından kortlara yavaş yavaş ısınmaya başlayan Novak Djokovic, zaman zaman eski formundan esintiler sunduğu maçta Bautista Agut'u 6-4, 6-7, 7-6 ve 6-2'lik setlerle devirerek turnuvada 4.tura yükseldi.

Açılış setinin kritik 10.oyununda servis kırarak bu seti 6-4 ile hanesine yazdıran Djokovic, ikinci sette de servis kırma avantajını yakalamasına rağmen bu avantajını koruyamadı ve setin tie-break sonucu Bautista Agut'a gitmesine engel olamadı.

Raketlerin 3'er defa servis kırdığı üçüncü sette ise bu kez tie-break ile sonuca giden taraf olan Nole, bulduğu moral ile dördüncü sette de rakibine göz açtırmadı ve bu seti de 6-2 kazanarak maça nokta koymayı başardı.

2016 yılında burada şampiyonluk yaşayan 30 yaşındaki Sırp yıldız, maçı 51 winner 43 basit hata ile tamamlarken, Bautista Agut ise 42 winner ve 47 basit hata ile mücadeleye nokta koydu.

Maçtan sonra performansı hakkında konuşan Djokovic "Uzun ve yorucu bir maç oldu ama performasından memnunum, özellikle son sette çok iyi oynadım ve kendimi son derece iyi hissediyorum" dedi.

-DIMITROV YİNE BAŞARAMADI

Günün öne çıkan diğer maçında ise Fernando Verdasco ile Grigor Dimitrov korta çıktı. 

Fransa Açık'ta daha önce 3.turun ötesine geçemeyen Bulgar tenisçi, bu şanssızlığına Fernando Verdasco önünde de son veremedi ve İspanyol rakete 7-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle boyun eğdi.

Maç boyunca rakibinden daha fazla sayıda winner üretmesine rağmen (34-21) basit hatalarına çare bulamayan dünya 5 numarası, turnuvaya bir kez daha ikinci haftayı göremeden veda etmek zorunda kaldı.

Burada şimdiye kadar yalnızca iki defa 3.tur gören ve dört kez de ilk turda organizasyona veda eden Dimitrov önünde ilk setten sonra son derece dominant bir oyun ortaya koyan İspanyol Verdasco ise üstüste ikinci kez Paris'te 4.tura yükselmeyi başardı.

Grand Slam'lerde ilk kez karşılaşan ikili bu sene Indıan Wells'te de karşı karşıya gelmiş ve kazanan yine İspanyol Verdasco olmuştu.

Fernando Verdasco 4.turda Novak Djokovic ile karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net