Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Amerika Açık dördüncü tur maçında sertçe fırlattığı bir topun bir çizgi hakeminin boğazına gelmesinin ardından turnuvadan diskalifiye edildi.

Olay gerçekleştiği esnada Novak Djokovic, Pablo Carreno Busta karşısındaki dördüncü tur maçının on birinci oyununda servisini kırdırmıştı.

Çizgi hakeminin darbenin etkisiyle yere yığılmasının ardından maç durdu ve hakemler kısa bir görüşmenin ardından Djokovic'i turnuvadan diskalifiye etti.

Novak Djokovic daha önce de 2016 Fransa Açık'ta fırlattığı raketin bir çizgi hakeminin yakınına düşmesiyle diskalifiye edilmenin eşiğinden dönmüştü.

Tek erkeklerde en son bir Grand Slam'den diskalifiye edilen tenisçi, 2000 yılındaki Fransa Açık'ta fırlattığı raketin bir top toplayıcı çocuğa isabet ettiği Avusturyalı Stefan Koubek'ti.

Turnuva organizasyonu tarafından yapılan açıklamada Sırp raketin "topa tehlikeli bir biçimde ve dikkatsizce veya sonuçları ihmalkar bir biçimde yok sayarak vurduğu" için turnuvadan ihraç edildiğini söyledi.

Djokovic'in aynı zamanda Amerika Açık'ta elde ettiği sıralama puanlarının silineceği, ve alacağı para cezasının yanında turnuvadan elde ettiği para ödülü kadar bir ceza da ödeyeceği duyuruldu.

Diskalifiye edilmesinin ardından Flushing Meadows'u basın toplantısına katılmadan terk eden Djokovic ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Davranışımdan dolayı organizasyondan, ve etkilenen herkesten özür diliyorum. İçime dönmeliyim ve bunu bir oyuncu ve insan olarak kişisel gelişimim için bir derse dönüştürmeliyim." ifadelerini kullandı.

2020'de çıktığı ilk 26 maçı kazanan Djokovic, böylelikle bu yılki ilk mağlubiyetini Amerika Açık'tan diskalifiye edilerek almış oldu.