Amerika Açık'ta Portekizli Joao Sousa'yı 6-3, 6-4, 6-3'lük üç sette mağlup eden Novak Djokovic, Flushing Meadows'ta iki yıl sonra yeniden çeyrek finale yükselmeyi başardı.

İki saat süren mücadele boyunca 9 ace ve 23 puan vuruşu kaydeden 6 numaralı seri başı, iyi bir servis performansı sergileyerek ilk servislerinden %78 ile puan çıkarmayı başardı.

Sırp raketin çeyrek finaldeki rakibiyse John Millman ve burada 5 şampiyonluğu bulunan Roger Federer arasındaki mücadelenin galibi olacak.

Erkeklerde günün diğer dördüncü tur mücadelelerindeyse David Goffin'i üç sette mağlup eden bu yılın Avustralya Açık finalisti Marin Cilic ve Philipp Kohlschreiber'a set vermeyen Kei Nishikori çeyrek finalde birbirlerinin rakibi oldu.

SABALENKA'NIN RÜYASI SONA ERDİ

Geçirdiği rüya sezonu Amerika Açık öncesi New Haven şampiyonluğuyla taçlandıran Aryna Sabalenka, 20 numaralı seri başı ve bu yılın Indian Wells şampiyonu Naomi Osaka'ya 6-3, 2-6, 6-4'lük setlerle mağlup olarak yılın son Grand Slam'ine veda etti.

Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında dördüncü tur gören Belaruslu raket yaptığı 42 basit hatayla elenmekten kurtulamadı.

20 yaşındaki Japon Naomi Osaka ise bu sonuçla kariyerinde ilk defa bir majör turnuvada adını son sekize yazdırdı.

Osaka'nın çeyrek finaldeki rakibiyse ikinci turda dünya 2 numarası Caroline Wozniacki'yi turnuva dışına iten ve dördüncü turda Marketa Vondrousova'yı 6-7 (3), 7-5, 6-2'lik üç sette geçen Ukraynalı Lesia Tsurenko oldu.