Fransa Açık yarı finalinde dünya 1 numarası Djokovic iki set öne geçmesine karşın 5 numaralı seri başı Tsitsipas'ın geri dönmesine engel olamadığı karşılaşmayı 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1'lik beş sette kazanarak finale yükseldi.

Bu yıl tamamlanan maçlarda namağlup olan Djokovic, dört saate yakın süren maçta 5 ace ve 56 puan vuruşu kaydetti ve ilk servisinden %73 ile puan çıkardı.

Djokovic böylelikle bu yıl ilk 10'daki rakiplerine karşı çıktığı sekizinci maçı da kazanmayı başardı.

İlk iki seti kazanan Sırp raket, üçüncü setin 10. oyununda kendi servisinde iki maç puanı kaçırdı ve bu noktadan itibaren ibre üst üste üç oyun kazanan Tsitsipas'a doğru döndü.

Tsitsipas'ın dördüncü seti de karşılaştığı 11 servis kırma puanının 10'unu kurtararak kazanmasına karşın, Djokovic beşinci sette vites artırarak rakibinin servisini üç kez kırdı ve Fransa Açık'taki beşinci finaline yükseldi.

Açık Dönem'de Djokovic'de daha fazla Fransa Açık finaline yükselen tek erkek tenisçiler Bjorn Borg (6) ve Rafael Nadal (13).

18. majör şampiyonluğunu arayan Djokovic'in finaldeki rakibi daha önce 55 kez karşılaştığı ve bu maçların 29'unu kazandığı 12 kez Fransa Açık şampiyonu Rafael Nadal olacak.