Sezonun üçüncü Grand Slam’i öncesindeki son hazırlık turnuvası Eastbourne’de zafer Novak Djokovic’in oldu. Ocak ayından beri ilk kupasını kaldıran Sırp tenisçi, Fransız rakibi Gael Monfils’i 6-3 ve 6-4 devirerek kupaya uzandı.

Daha ilk oyunda servis kırarak maça giriş yapan Nole, bu avantajını set sonuna kadar devam ettirdi. Dokuzuncu oyunda rakibinin servisini bir kez daha kıran Sırp raket, 10 puan vuruşu ürettiği ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırmayı başardı. Bu sette servislerinde son derece istikrarlı görünen Djokovic rakibine servis kırma puanı dahi göstermedi.

Daha dengeli geçen ikinci sette ise her iki raket kendi servis attığı oyunlarında sorun yaşamadı. Sette durum 5-4 Djokovic lehine iken maçta kalmak için servis atan Monfils bu noktada servisini kırdırınca sırp raket bu sezonki ikinci şampiyonluğuna Britanya'da ulaştı. 2017’nin ilk kupasını Doha’da kaldıran Novak, Eastbourne’de elde ettiği bu zaferle kariyerinin 68. kupasını da havaya kaldırmış oldu.

"ÇİME ALIŞMAK KOLAY DEĞİL"
Maçın ardından “Eastbourne’e ilk kez katıldım ancak bu hafta ile ilgili çok olumlu izlenimler elde ettim, önümüzdeki sene de umarım sizleri burada görebilirim” diyen Nol,  “Önceden çim çok yaygındı. Dört slamin üçü bu zeminde oynanırdı. Şimdi ise sadece bir aylık sürede çim tenisi oynanıyor. Dolayısıyla bu turnuva da benim için son derece önemli bir hazırlık oldu. Umarım Wimbledon’da da böyle devam ederim” diyerek sözlerini noktaladı. 

Finalist Monfils ise, “Çim, benim favori zeminim değil ve kaybettiğim isim de Novak” diyerek yenilgiye rağmen Wimbledon’a belli bir özgüven ile gideceğini vurguladı.

Wimbledon’da üç kez şampiyonluk sevinci yaşayan Djokovic ilk turda Slovak Martin Klizan ile karşılaşırken, Monfils ise Alman raket Daniel Brands ile karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net