TEB BNP Paribas İstanbul Open’da ana tablo heyecanı başladı.

Garanti Koza Park’ın ev sahipliği yaptığı açılış maçında geçen yılın çeyrek finalistlerinden Laslo Djere ile Özbek tenisçi Denis Istomin kozlarını paylaştı. Sırp Djere 2 saat 4 dakika süren çekişmeli mücadeleyi 7-6’lık iki setle kazanarak adını ikinci tura yazdırdı.

İlk setin üçüncü oyununda servis kırarak avantajı eline geçiren dünya 110 numarası Djere hemen sonraki oyunda bu avantajını yitirdi. Karşılıklı kazanılan servis oyunlarla gelinen tie break’e iyi giren ve 4-0’ı bulan 22 yaşındaki Djere, 7-5’le tie break’e noktayı koydu.


Karşılaşmanın ikinci setinde servis kırılmazken, kazananı yine tie break belirledi. 6-5’te set puanı yakalayan klasmanın 89. basamağındaki Istomin, rakibinin kramplarla savaşmasına rağmen mücadeleyi final setine taşıyamadı. Son bölümde kısa puanlarla sonuca giden Djere, tie break’i 8-6 ile tamamlayarak ikinci turda 3 numaralı seribaşı Andreas Seppi’nin rakibi oldu.

DÜELLONUN GALİBİ TROICKI
TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın en dikkat çeken ilk tur eşleşmelerinden birinde 6 numaralı seribaşı Viktor Troicki ile Avustralyalı Bernard Tomic kozlarını paylaştı.

Merkez kort Garanti Koza Park’ta oynanan mücadeleye iyi giren isim Tomic oldu. İlk setin başında servis kırarak 4-1’lik üstünlük yakalayan eski dünya 17 numarası, seti de 6-3’le hanesine yazdırdı. İkinci setin başlaması ile beraber rüzgar Troicki’nin arkasına geçti. Bu sette oyun kaybetmeyen 31 yaşındaki Sırp raket, maçı final setine taşıdı.

Çekişmeli geçen final setinde servis kırarak avantaj yakalayan Tomic, 5-4’te maç için servis kullansa da istediğini alamadı. Son bölümde üst üste üç oyun alan Troicki 7-5’le ikinci tura yükselmeyi başardı. Troicki’nin bu turdaki rakibi Radu Albot-Rogerio Dutra Silva eşleşmesinin galibi olacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın ilk gününde bir diğer geri dönüş ise 1 numaralı korttaki tek maçta yaşandı. 22 yaşındaki İsveçli Elias Ymer’e ilk seti 6-4’le kaptıran Arjantinli Marco Trungelliti ardından 6-3, 6-2’lik setlerle adını son 16 raket arasına yazdırdı. 2 saat 5 dakika sonunda galip gelen Trungelliti çeyrek finale çıkabilmek için Cem İlkel’i 6-2, 6-3 mağlup eden İtalyan Paolo Lorenzi ile karşılaşacak.

Günün kapanışını ise Japon tenisçi Taro Daniel yaptı. İtalyan Matteo Berrettini’yi 7-5, 6-3 ile geçen dünya 114 numarası Daniel, ikinci turda 4 numaralı seribaşı Aljaz Bedene ile eşleşti.

(istopen.net)