Diz sakatlığı nedeniyle tenis verdiği iki yıllık aranın ardından Buenos Aires ve Rio'da korta son kez döneceğini duyuran Arjantinli Juan Martin Del Potro, ülkesinde oynadığı ilk maçı gözyaşları içinde mağlup tamamladı ve bir daha korta çıkmasının zor olacağını söyledi.

Del Potro hafta içi yaptığı açıklamada dizindeki acının dayanılmaz bir noktada olduğunu ve bunun "bir geri dönüşten çok bir elveda" olduğunu söylemişti: "Kapıyı tamamen kapatmak istemiyorum, çünkü tenisi çok seviyorum. Ancak fizikselliğimin sınırlarını da biliyorum, bu yüzden ne olacağını göreceğiz."

Vedasının bir basın toplantısında değil kortta olmasını istediğini söyleyen Del Potro, ülkesindeki turnuvanın ilk turunda Federico Delbonis ile eşleşti. Tandil Kulesi seyircinin yoğun desteği altında maça servis kırarak başlasa da 6-1, 6-3'lük skorla korttan mağlup ayrıldı.

Maçın son oyununda servis atarken gözyaşlarına boğulan Arjantinli tenisçi mücadelenin ardından, "Bacağımdaki acı çok büyük, bu nedenle bir daha görüşemeyebiliriz. Ama dizimi düzeltmek için elimden geleni yapacağım, böylelikle belki oynamak için bir şansım daha olur" diye konuştu.

2009'da Amerika Açık'ı kazanan ve Londra 2012'de bronz, Rio 2016'da ise gümüş olmak üzere iki Olimpiyat madalyası elde eden Del Potro, 2018'de Amerika Açık finaline erişerek dünya sıralamasında 3 numaraya kadar yükselmişti.