Avustralyalı deneyimli raket Casey Dellacqua, Facebook hesabından yaptığı bir açıklamayla tenise veda ettiğini duyurdu.

33 yaşındaki Dellacqua, kararının sebebinin partneri Amanda Judd ve çocukları Blake ve Andie ile daha fazla zaman geçirmek istemesi olduğunu belirterek, "Raketi asmak ve bir anne olmak için doğru zaman olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Kariyerinin en önemli anlarının Avustralya adına oynamak olduğunu söyleyen Dellacqua, "Özleyeceğim tek şey Avustralya'yı temsil etmek olacak." ifadelerini kullandı.

Avustralya Açık ve Amerika Açık'ta teklerde dördüncü tur gördüğü 2014 yılında dünya sıralamasında kariyerinin zirvesi olan 26. basamağa yükselen Dellacqua, 2015 yılında geçirdiği sakatlıktan sonra çiftlere ağırlık vermeye başlamıştı.

Çift kadınlarda 2016'da dünya sıralamasının 3. basamağına kadar yükselen Avustralyalı raket, bu kategoride dört Grand Slam'de toplam yedi kez final görmeyi başardı.

Dellacqua aynı zamanda, geçtiğimiz yıl Fransa Açık'ta Ash Barty ile birlikte Açık Dönem'de çift kadınlarda Grand Slam finali gören ilk Avustralyalı tandemin bir parçasıydı.

Ülkesini 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarında temsil eden Dellacqua'nın 2011 yılında ABD'li Scott Lipsky ile birlikte Roland Garros'da elde ettiği bir karışık çiftler Grand Slam zaferi de bulunuyor.