Milano'nun ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ATP Next Gen Finalleri, bugün oynanan dört karşılaşma ile başlarken, ev sahibi tenisçi Liam Caruana'yı üç sette geçen Alex De Minaur, açılış programının en dikkat çeken ismi oldu.

Avustralyalı raket De Minaur, sadece 55 dakika süren mücadelede organizasyona wildcard'la katılan rakibini 4-1, 4-1, 4-2'lik setlerle geçti ve bu galibiyetle B Grubu'na lider olarak adım attı.

De Minaur, kazandığı bu maçla aynı zamanda 2018'de tur seviyesindeki 25. maçını kazanmış oldu.

B Grubu'nun diğer maçı Taylor Fritz ve Andrey Rublev'i karşı karşıya getirirken,  beş sete giden ve iki saat süren mücadeleden 4-2, 1-4, 3-4, 4-3, 4-2'lik serlerle Rus tenisçi galip ayrıldı.

DÖRT SETLİK MÜCADELELER

Next Gen Finalleri'nde Tsitsipas, Munar, Tiafoe ve Hurkacz'dan oluşan A Grubu'nda ilk günün kazananları; dünya 15 numarası Tsitsipas ve klasmanın 40 numarasında yer alan Tiafoe oldu.

Bu sezon kariyerinin ilk ATP zaferini yaşayan Yunan raket Stefanos Tsitsipas, İspanyol Jaume Munar karşısında 4-3, 4-3, 3-4, 4-2 ile kazanmayı başarırken; Amerikalı Francis Tiafoe ise Hubert Hurkacz karşısında 4-1, 4-2, 2-4, 4-3'lük setlerle güldü.

ATP Next Gen Finalleri'nde ikinci gün programı:

Hurkacz-Munar
Fritz-Caruana
Tsitsipas-Tiafoe
De Minaur-Rublev