Fransa'nın Lille kentinde düzenlenen Davis Kupası'nda mutlu sona ulaşan takım ev sahibi Fransa oldu. Son güne 2-1 önde giren maviler karşısında Belçika, David Goffin'in Tsonga önündeki galibiyeti ile 2-2'yi yakalamasına rağmen Darcis karısında çok rahat bir galibiyete imza atan Lucas Pouille turnuvaya nokta koydu ve Fransa'yı 10.kez turnuvada şampiyonluğa ulaştırdı.

Günün ilk maçında, Londra'da düzenlenen sezon sonu turnuvasında Federer ve Nadal'ı yenmeyi başaran son zamanların formda ismi Goffin ile Tsonga karşı karşıya geldi. Karşılıklı etkili servislerle geçen ilk seti tie-break sonucu hanesine yazdırdıktan sonra bir daha arkasına bakmayan Belçikalı raket 2 saat 47 dakika sonunda Tsonga'yı 7-6, 6-3, 6-2 mağlup ederek seriyi 2-2'ye getirdi ve heyecanı son maça taşıdı.

Bu sene Rotterdam'da yenildiği rakibinden bir anlamda rövanşı da almayı başaran Goffin, Davis Kupası'ndaki son 18 maçındaki 17.galibiyetini de elde etmiş oldu.

-SON SÖZ POUILLE'DEN

Günün ikinci ve karar maçında ise sahne sırası Lucas Pouille ve Steve Darcis'e aitti. Kariyerlerinde ilk kez karşı karşıya gelen ikilinin mücadelesinde tam anlamıyla Lucas Pouille fırtınası esti.

İlk seti tek break avantajı ile 6-3 kazanan, ikinci setin ilk oyununu kaybettikten sonra ise üstüste 12 oyun alarak rakibini adete korttan silen Fransız raket, rakibine servis kırma puanı dahi göstermediği maçı sadece 1 saat 36 dakikada 6-3, 6-1 ve 6-0 ile kazanarak seriyi 3-2'ye getirdi ve Fransa'yı 2001'den sonraki ilk şampiyonluğuna ulaştırdı.

Turnuvada 9 şampiyonluğu bulunan Fransa bu zaferle birlikte bu sayıyı 10'a yükseltip İngiltere ile şampiyonluk sayısını eşitlerken, Belçika ise 1904 ve 2015 yılından sonra üçüncü finalinden de boynu bükük ayrıldı ve kupa hasretine devam etti.

Bu yıl 105.si düzenlenen turnuvada en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını 32 kupa ile ABD elinde bulunduruyor. ABD'yi 28 şampiyonlukla Avustralya ve 10 şampiyonlukla Fransa ve İngiltere takip ediyor.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net