All England Club kortlarında ilk haftayı set kayıpsız geçen Jelena Ostapenko, Dominika Cibulkova karşısında da aynı tarifeyi uyguladı ve 7-5, 6-4'lük setler sonucunda kariyerinin ilk Wimbledon yarı finaline yürüdü.

Geçtiğimiz yıl Roland Garros'ta son dörde yükselen ve devamında şampiyonluğa da uzanan 21 yaşındaki Ostapenko, 32 winner ve 5 ace ile baştan sona domine ettiği mücadelenin ardından, Wimbledon'da yarı final gören ilk Letonyalı kadın tenisçi unvanına da sahip oldu.

Henüz maçın başında üst üste iki kez servis kırdırarak, break dezavantajıyla yenik duruma düşen 12 numaralı seribaşı, maçın kalan bölümünde oynadığı dokuz servis oyununun sekizini hanesine yazdırırken, dört kez de servis kırdı.

Maç boyunca ilk servislerinden yüzde 66, ikinci servislerinden ise yüzde 58 ile puan çıkaran Ostapenko, kariyerinde ikinci kez bir grand slam'de yarı final oynayacak.

SAVAŞTAN KERBER ÇIKTI

Jelena Ostapenko'nun rakibini belirleyen maçta ise 21 yaşındaki genç Rus Daria Kasatkina veAlman raket Angelique Kerber karşı karşıya geldi.

1 buçuk saat süren olağanüstü mücadelenin ardından 6-3 ve 7-5'lik setlerle maçtan galip ayrılmayı başaran 11 numaralı seribaşı Kerber, kadınlar ana tablosunda yoluna devam eden en yüksek seribaşı unvanını korumayı sürdürüyor.

Tam 10 kez servis kırılan ve servis kullanmanın dezavantaja dönüştüğü mücadele sonunda, ilk servislerinden yüzde 65 ile puan çıkarıp basit hata sayısını 14'te tutan Alman raket, kariyerinde üçüncü kez Wimbledon yarı finaline yükselmiş oldu.

Bu sene tüm grand slam'lerde çeyrek final ve ötesini görmeyi başaran tek kadın raket olan Kerber, Wimbledon'da daha önce 2016 yılında final görmüş ve Serena Williams'a mağlup olmuştu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net