Stuttgart'ta düzenlenen Porsche Grand Prix turnuvasında ABD'li CoCo Vandeweghe, Caroline Garcia'yı 6-4, 6-2'lik setlerle mağlup ederek en az sevdiği zemin olduğunu söylediği toprakta ilk kez finale yükseldi.

Turnuva boyunca dünya 9 numarası Sloane Stephens'ı ve dünya 1 numarası Simona Halep'i mağlup eden Vandeweghe, 6 numaralı seri başı Garcia karşısında aldığı galibiyetle ilk 10'daki rakiplerine karşı bu hafta üçüncü galibiyetini elde etti.

Etkili bir servis performansı sergileyen ve ilk servislerinden %92 ile puan çıkaran Vandeweghe, finalde, Estonyalı Anett Kontaveit'i mağlup eden dünya eski 1 numarası Karolina Pliskova ile karşı karşıya gelecek.

ABD'li raket, maç kaydında 3-2 önde olduğu Pliskova'yı geçtiğimiz yıl Amerika Açık çeyrek finalinde mağlup etmeyi başarmıştı.

CoCo Vandeweghe aynı zamanda, 2005'te Lindsay Davenport'tan bu yana Stuttgart'ta final gören ilk ABD'li raket olmayı, son 20 yıldaysa Lindsay Davenport dışında bu turnuvada final gören ilk ABD'li raket olmayı da başardı.