Türkiye'nin köklü tenis organizasyonlarından, bu yıl 18.si düzenlenen Cumhuriyet Kızları'nda, bugün oynanan maçlar neticesinde teklerde finalin adı belli olurken, çiftlerde ise ödüller sahiplerini buldu.

2 numaralı seribaşı Tereza Mrdeza/Nina Stojanovic karşısında, 1 saat 36 dakika süren mücadelede 6-3, 6-7, 10/6’lık setlerle galibiyete uzanan Ekaterina Kazionova/Polina Monova çifti, organizasyonu şampiyon olarak tamamladı.

Çiftler tablosunda seribaşı olmadan korta çıkan Rus ikili Kazionova/Monova, ilk tur maçlarında Ayla Aksu/Berfu Cengiz çiftiyle karşılaşıp iki sette korttan galip ayrılmış, çeyrek finalde ise Çağla Büyükakçay/Pemra Özgen'in turnuvadan çekilmesiyle yola devam etmişti.

Geçtiğimiz yıl Kazakistan'da düzenlenen ITF 15K turnuvasında da birlikte kupa kazanan Rus tandem, bu sonuçla ortaklıklarının ikinci zaferini yakalamış oldu.



TEKLERDE FİNALİN ADI: STOJANOVIC SERBAN

Cumhuriyet Kızları'nda yedinci gün programı, teklerde de keyifli müsabakalara sahne olurken, finalde şampiyonluk için karşılaşacak raketler netleşti.

Organizasyonun 6 numaralı seribaşı Nina Stojanovic, tek set kaybı yaşayarak yükseldiği yarı finalde Elena Gabriela Ruse'ye şans tanımadı. Sırp tenisçi, 1 saat 14 dakika süren karşılaşmada, Ruse'yi 6-3, 6-3 ile saf dışı bıraktı.

Stojanovic'in rakibi belirleyecek maçta ise Raluca Serban ve Lina Gjorcheska kozlarını paylaştı. 2 saat 59 dakikalık maraton mücadele üç sete uzarken, Rumen tenisçi Serban, 5-7, 7-6, 6-3'lük setlerle kazanan taraf oldu.

Toplam 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvası Cumhuriyet Kızları'nda, Raluca Serban ve Nina Stojanovic'i karşı karşıya getirecek tekler finali, yarın (27 Ekim) 15.00'da oynanacak.