3.turda turnuvanın sürpriz favorilerinden Alexander Zverev'i 4 sette geçerek dikkatleri üzerine çeken Güney Koreli raket, 4.turda da Avustralya Açık'ta 6 şampiyonluğu bulunan dünya eski 1 numarası Novak Djokovic'i mağlup etti ve ilk kez bir Grand Slam'de çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Maçın başlaması ile birlikte kortta adeta alev alan Güney Koreli tenisçi bir ara 4-0 öne fırladığı açılış setini tie-break sonucu hanesine yazdırdı ve setlerde bir adım öne çıkmayı başardı. Oyunun hiçbir anında geri adım atmayan ve Djokovic'e geri dönüş imkanı tanımayan dünya 58 numarası bir ara 3-0 öne geçtiği ikinci seti 7-5 ve yine 3-1 öne çıkmayı başardığı üçüncü seti de 7-6 ile noktaladı ve turnuvanın en büyük sürprizine imza atmayı başardı.

Geçtiğimiz sezonu Next Gen ATP kupası ile kapatan, bu sezonu da Auckland çeyrek finali ile açan Güney Koreli tenisçi, Marat Safin ve Roger Federer'den Novak Djokovic'i Avustralya Açık'ta set vermeden deviren 3. oyuncu olmayı da başardı.

Yaşadığı dirsek sakatlığı sebebiyle tenise altı ay ara vermek zorunda kalan ve Avustralya Açık ile kortlara geri dönüş yapan Nole ise Avustralya Açık'ta üstüste ikinci senesinde de çeyrek final göremeden turnuvaya veda etmiş oldu. Djokovic en son 2007 Avustralya Açık 4.turunda elendiğinde bir Grand Slam'de üstüste iki sene çeyrek final görememiş, aradan geçen 11 senede ise hiç bir Grand Slam'de üstüste iki sene çeyrek finalden önce elenmemişti.

Kariyerinin en büyük galibiyetinin ardından konuşan Chung "Bunu nasıl başardım bilmiyorum ama çok mutluyum, Novak benim idolüm, onunla oynamak büyük bir gurur" derken 12 Grand Slam şampiyonu Djokovic ise "Chung galibiyeti sonuna kadar haketti, kesinlikle ilk 10'da yer alabilecek potansiyele ve yeteneğe sahip" ifadelerini kullandı. Dirsek sakatlığının oyununu nasıl etkilediği sorulan Novak "İlk setin sonlarına doğru bir ağrı hissettim ve sağlık molası aldım. Altı aylık aradan sonra tam olarak iyileşmemiş olmak sinir bozucu bir durum, sağlık ekibimle bunu değerlendireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Bu galibiyet ile birlikte turnuva sonrası klasmanda ilk 40'a girmeyi garantileyen Chung çeyrek finalde ABD'li raket Tennys Sandgren ile karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net