ATP sıralamasında 77. basamağa kadar çıkmış bir isim olan Amerikalı raket Wayne Odesnik'in, ikinci kez doping yaptığı ortaya çıktı. Tenis Anti-Doping Programı ve Birleşik Devletler Anti-Doping Kurumu (USADA) tarafından yapılan açıklamaya göre, idrarında birçok yasaklı maddeye rastlanan Odesnik, aynı suçu ikinci kez işlediği gerekçesiyle tam 15 yıl boyunca spordan men cezası aldı.


2010 senesinde de büyüme hormonu almaktan dolayı yaklaşık bir yıl süreyle tenisten uzaklaştırılan Odesnik, 29 Ocak 2030'ta biteceği belirtilen ceza metnini okur okumaz ise kariyerini noktaladığını duyurdu. Tur düzeyinde bir tekler finali bulunan 29 yaşındaki Odesnik, yayınladığı emeklilik mektubunda yasal haklarını kullanacağını da ifade etti.


Büyük eleştirilerin yöneltildiği Odesnik hakkında Andy Murray ve Andy Roddick'ten de çarpıcı twitler geldi. Profesyonel turda pek sevilmeyen bir oyuncu olduğu bilinen Odesnik için Murray, "Güle güle Wayne... Çok şükür kurtulduk" derken, Roddick'in tepkisi daha ağırdı: "O, aşağılığın teki ve insanları kandırırken adının yanında ABD bayrağının olmasından utanıyorum. Hele şükür kurtulduk."