Kalça sakatlığı nedeniyle Avustralya Açık'tan sonra profesyonel kariyerini noktalayabileceğini söyleyen Andy Murray, birinci turda Roberto Bautista Agut'a karşı iki set geriye düşse de skoru eşitledi ancak 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(4), 6-2'lik beş sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Ground bileti sahiplerine açık olan Melbourne Arena'yı dolduran 10.000 seyircinin önünde oynayan Murray, 4 saat 10 dakika süren mücadele boyunca ilk servislerinden %80 ile puan çıkardı ve 19 ace ve 50 puan vuruşu kaydederek maçtan kopmayan bir görüntü sergiledi.

İskoç raket geçtiğimiz Cuma günü, kalça sakatlığı nedeniyle yeni bir ameliyat olması gerektiği için bu karşılaşmanın kariyerinin son profesyonel maçı olabileceğini ve yapabilirse Wimbledon'da emekli olmak istediğini açıklamıştı.

Murray maç sonrası, "Bilmiyorum, belki tekrar görüşürüz. Tenis oynamaya devam edeceksem, büyük bir operasyona ihtiyacım olacak, ki bu geri dönebileceğimin garantisi değil ama elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı ve "Ama bu gerçekten de son maçımsa, bitirmek için daha muhteşem bir yol düşünemiyorum." diye ekledi.

İkinci turda John Millman ile karşılaşacak olan İspanyol Roberto Bautista Agut ise "[Murray] bugün inanılmaz bir mücadele sergiledi. O gerçekten büyük bir savaşçı ve büyük bir rakip. Onu tenis için yaptıkları adına kutlamak istiyorum." diye konuştu.