Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlenen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ana tablo heyecanı başladı. Merkez Kort'ta günün son maçını oynayan geçen yılın finalisti Cem İlkel, Fransız rakibi Maxime Janvier'yi 7-6, 3-6, 6-4 yenip adını son 16'ya yazdırdı.

Bir sene önceki tarihi finalde bir diğer milli tenisçi Marsel İlhan'a yenilerek ikinci olan Cem, oyunlarda 5-4 gerideyken iki set puanı çevirdiği açılış setini 7/4'lük tie-break neticesinde kazandı.

İkinci setin beşinci oyununda break'i bulan dünya 278 numarası Janvier, dört oyun sonra İlkel'in servisini bir kez daha çalıp 6-3'e ulaştı ve setleri dengeledi.

Karşılaşmanın final setine servis kırarak giren Cem, erkenden yakaladığı avantajı korumasını bildi. Güçlü servisleriyle Janvier'ye geri dönüş izni tanımayan İlkel, 6-4'le seti alıp maça noktayı koydu.

2 saat 22 dakika süren maçta birinci servislerinden %80'le puan çıkaran Cem, ikinci turda 4 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini veya Fransız Benjamin Bonzi ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: www.ttf.org.tr