İzmir’de dün dokuzuncusu başlayan TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ilk tur maçlarına devam edildi. Dünya sıralamasında 434 numarada olan milli tenisçi Cem İlkel, İtalyan Alessandro Bega ile yaptığı ilk tur mücadelesinden galip ayrıldı. Genç raket İlkel, 55 dakika süren maçta 6-1 ve 6-2’lik setlerle kazanıp ikinci turda Kazak Alexander Nedovyesov’un rakibi oldu.
 
Cem İlkel, İzmir’de 2014’ten sonra ikinci kez ana tabloda tur atlama başarısı gösterdi.
 
Bir başka ilk tur mücadelesinde Slovak Filip Horansky ile oynayan Anıl Yüksel, rakibine iki sette kaybetti. Bu hafta ATP tarihinde ilk 500’e giren üçüncü Türk tenisçi unvanını alan Anıl, Horansky önünde ilk setin tie-break oyununda bir set puanından faydalanamadığı maçı 7-6 ve 6-0 ile kaybetti.
 
Wild-card ile ana tabloda oynayan Altuğ Çelikbilek, geçen yılın İzmir Cup finalisti Marius Copil’e 7-5 ve 6-4 kaybederken, Muhammet Haylaz da Kimmer Coppejans’a 6-2, 6-2’lik skorla mağlup oldu.
 
TEB İzmir Cup’ın son şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı Lukas Lacko ise ilk maçında Alman Yannick Hanfmann’ı 6-3 ve 6-2’lik skorla geçti. Turnuvada bugün oynanan maçlarda Hollandalı iki kardeş Tallon ve Kevin Griekspoor adlarını ikinci tura yazdırdılar.
 
TEB İzmir Cup’ta ikinci tur maçları Çarşamba günü başlayacak.

Kaynak: ttf.org.tr