Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup ikinci turunda Antalya Manavgat'ta İsveç'i ağırlayan Türkiye, serinin ikinci maçında Cem İlkel'in dünya 154 numarası Elias Ymer'e 4-6, 6-3, 6-7, 7-6, 6-3 kaybetmesiyle ilk günü 2-0 geride tamamladı.

Ali Bey Club tesislerinin toprak zeminli merkez kortundaki karşılaşmanın ikinci oyununda servisini kırdıran Cem, bir sonraki oyunda break dezavantajını ortadan kaldırdı. Hemen akabinde Ymer'in yakaladığı üç servis kırma puanını çevirerek servisine tutunan milli tenisçi, beşinci oyunda bir kez daha break yapıp 3-2 öne geçti. Set için servis attığı onuncu oyunda dört servis kırma puanı çeviren Cem, eline geçen dördüncü set puanını değerlendirip 6-4'le ilk adımı attı.

Kariyerinde iki ATP Challenger tekler zaferi bulunan 20 yaşındaki Ymer, ikinci setin altıncı oyununda servis kırıp 4-2'lik üstünlüğü yakaladı. İlkel'e servis kırma puanı şansı tanımadığı bu seti 6-3'le hanesine yazdıran İsveçli genç raket, setleri eşitledi.

Üçüncü set her iki tenisçinin etkili servislerine sahne oldu. 12. oyuna 6-5 önde giren Cem, rakibinin maçta kalmak için servis attığı bu oyunda üç set puanından faydalanamadı. Tie-break'te ise set puanları çeviren taraf Türkiye'ydi. 4/6'dan geldiği tie-break'e üst üste kazandığı dört puanla 8/6 ile nokta koyan İlkel, bir kez daha setlerde öne geçti.

Tenisseverlerin büyük desteği altında oynanan maçın dördüncü setine Ymer 3-0 önde girdi. İkinci oyunda kaptırdığı break'i yedinci oyunda geri alan İlkel, akabinde seti 6-6'da dengeledi. Bir önceki sette olduğu gibi bu setin de kazananını tie-break belirlerken, kritik oyunda üstün bir performans sergileyen Ymer 7/3'e ulaşıp mücadeleyi final setine götürdü.

Davis Cup'taki 12. tekler maçını oynayan Cem, beşinci sette kramplarla boğuştu. Servis yüzdesi düşen İlkel, servis attığı ilk üç oyunu yitirip 4-1 geriye düştükten sonra dönemedi. Maçta kalmak için servis kullandığı dokuzuncu oyunda Ymer'e bir break daha veren İlkel, nefesleri kesen mücadeleden 6-3'lük final setiyle yenik ayrıldı.

Müsabaka süreleri tutulmaya başladıktan bu yana Türkiye'nin Davis Cup tarihindeki en uzun tekler maçı olarak kayıtlara geçen 4 saat 27 dakikalık buluşma boyunca İlkel 11, Ymer de 12 ace'e imza attı.

1975, 1984, 1987, 1988, 1994, 1997 ve 1998 olmak üzere Davis Cup'ta yedi kez şampiyonluğu kucaklayan İsveç'in 2-0 üstünlüğü yakaladığı serinin ikinci gününde çiftler maçının heyecanı yaşanacak. Takım kaptanları Haluk Akkoyun ile Johan Hedsberg'in bir değişikliğe gitmemesi durumunda Altuğ Çelikbilek/Anıl Yüksel ile Andreas Siljeström/Johan Brunström tandemleri kozlarını paylaşacak.