Fed Cup 2018 birinci turunda Prag'da İsviçre'yi konuk eden 3 numaralı seri başı Çek Cumhuriyeti seride ilk günü Petra Kvitova ve Barbora Strycova'nın iki galibiyetiyle noktaladı.

Dünya 5 numarası Karolina Pliskova'nın oynamadığı seride, Aralık 2016'da uğradığı bıçaklı saldırıdan bu yana ilk kez ülkesi adına korta çıkan Petra Kvitova, O2 Arena'yı dolduran 12.000 seyirci önünde dünya 100 numarası Viktorija Golubic'i 6-2, 1-6, 6-3'lük üç sette geçti.

Serinin ikinci mücadelesindeyse dünya 25 numarası Barbora Strycova, geçtiğimiz yılın sonunda sakatlıktan dönen Belinda Bencic'i 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek ülkesine 2-0 üstünlüğü getirdi.

İlk günün sonucundan memnun olduğunu ifade eden Çek Cumhuriyeti takım kaptanı Petr Pala ise "Daha gidecek çok yolumuz var. Yarın [İsviçre'den] büyük bir mücadele bekliyorum." diye konuştu.

FRANSA VE BELÇİKA GALİBİYETLERİ PAYLAŞTI

Günün diğer serilerindeyse Fransa ve Belçika, Belarus ile de Almanya takımları adına korta çıkan raketler galibiyetleri paylaştı.

Fransa adına serinin ilk maçında Pauline Parmentier ile karşı karşıya gelen Elise Mertens rakibini etkili bir oyunla, 6-2, 6-1'lik setlerle geçti. İkinci maçtaysa Kristen Flipkens'ı mağlup eden Kristina Mladenovic seriye eşitliği getirdi.

2012'den bu yana ilk kez yer aldığı DÜnya Grubu'na Avrupa/Afrika Grubu'ndan yükselen Belçika takımı, oynadığı son 7 serisiyi kazandı.

1 numaralı seri başı ve geçtiğimiz yılın finalisti Belarus'un 2014 finalisti Almanya'yla oynadığı serinin ilk gününde de galibiyetler paylaşıldı. Serinin ilk maçında Aryna Sabalenka, Tatjana Maria'yı geçerken, ikinci mücadeledeyse Antonia Lottner, Alexandra Sasnovich'i geçerek Almanya adına seride durumu eşitledi.