20'ncisi düzenlenen Madrid Masters'ta çeyrek finalde Rafael Nadal, yarı finalde Novak Djokovic'i eleyerek bu iki ismi aynı toprak kort turnuvasında yenen ilk oyuncu unvanını kazanan Carlos Alcaraz'ın bileği finalde de bükülmedi. 19 yaşındaki genç İspanyol, domine ettiği final maçında son şampiyon Alexander Zverev'e şans tanımadı.

Vatandaşları önünde 62 dakikada tamamladığı 6-3, 6-1'lik mücadele boyunca servisini hiç kırdırmayan Alcaraz, birinci servislerinde Zverev'e sadece üç puan bıraktı. Geçtiğimiz yılki iki buluşmalarında set koparamadığı dünya 3 numarası Alman rakibine karşı ilk galibiyetini alan Alcaraz, ilk 10'a karşı yenilmezlik serisini yedi maça çıkardı.

ATP Masters 1000 düzeyinde ikinci, toplamda beşinci kupasını kaldıran Alcaraz, Madrid'de şampiyonluk kazanan en genç oyuncu olarak kayıtlara geçti. Bu sezonki 4 tur zaferi ve 28 galibiyetle bu alanlarda liderliği ele geçiren Carlito lakaplı Carlos Alcaraz, hafta başında güncellenen dünya sıralamasında altıncı basamakta yer alacak.

Ali Katipoğlu - Madrid