Tenis takviminin son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık, bugün oynanacak ilk tur maçlarıyla start alacak. Dünya 1 numarası Novak Djokovic ve turnuvayı daha önce iki kez kazanan Rafael Nadal'ın korta çıkacağı ilk günde milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay da ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.

Bu yıl çatısı kapanan Arthur Ashe Merkez Kortu'ndaki günün üçüncü maçında sahne alacak olan Rafael Nadal, Özbek Denis Istomin'le karşı karşıya gelecek. New York'a gelmeden evvel Cincinnati Masters'ta boy gösteren ve Borna Coric önünde ağır bir yenilgi alan Rafa, daha önce hiç yenilmediği rakibini yine mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak.

Merkez Kort'taki bir diğer mücadeledeyse dünya 1 numarası Novak Djokovic ile Jerzy Janowicz kozlarını paylaşacak. Nadal-Istomin maçının hemen ardından başlayacak karşılaşma, iki tenisçiyi kariyerlerinde ilk kez buluşturacak. Üçüncü turda nokta koyduğu Wimbledon'ın ardından yalnızca 1 maç oynayabilen ve turnuva öncesi yaptığı açıklamalarda henüz %100 hazır olmadığını söyleyen Djokovic'in Polonyalı rakibi önünde nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

Flushing Meadows'taki ilk gün müsabakaları arasında Türk tenisseverleri de oldukça yakından ilgilendiren bir karşılaşma oynanacak. Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, 15 no. lu korttaki ilk maçta ev sahibi ülkeden Irina Falconi'yle mücadele edecek. Dünya sıralamasında rakibinin önünde yer alan temsilcimiz, TSİ en erken 18:00'de korta çıkacak.

Yunus Dilber