Sırasıyla Bulgar, Hırvat ve Çek rakiplerini devirerek kariyerinde ilk kez bir slam turnuvasında elemeleri aşmayı başaran Çağla Büyükakçay, Fransa Açık'taki ana tablo heyecanının açılış gününde korta çıktı. Büyükakçay, slam kariyerinin ilk ana tablo maçında Belaruslu Aliaksandra Sasnovich ile kozlarını paylaşırken, karşılıklı kazanılan setlerin ardından final setinin başlarında bastıran yağmur nedeniyle mücadele yarına ertelendi.

17 numaralı kortun ikinci maçında sahne alan Çağla, hızlı başladığı karşılaşmada 2-0 öne fırladı. Klasmanın 100. basamağındaki Sasnovich hemen akabindeki oyunda servis kırıp yanıt verirken, 11. oyuna dek break yaşanmadı. Kritik noktada servisi çalan isim ise Sasnovich oldu. 6-5'lik üstünlüğü yakalayan 22 yaşındaki raket, set için servis attığı son oyunda hata yapmadı ve 7-5'le ilk seti hanesine yazdırdı.

Çiseleyen yağmur altında oynanan ikinci setin ilk dört oyununda iki sporcu da servisine tutunamadı. Beşinci oyundan itibaren ise setin başındaki senaryonun tersi bir gidişat vardı. Çağla'nın 5-4 önde girdiği onuncu oyuna kadar servis kırma puanı görülmezken, Sasnovich'in sette kalmak için servis kullandığı oyunda milli tenisçi eline geçen dört set puanını değerlendiremedi. Sasnovich skoru 5-5'e getirirken, yağmurun şiddetini arttırması neticesinde maça ara verildi.

Yaklaşık 2 saat 45 dakikalık bir kesintinin ardından oyuncular tekrar korta geldi. Maç, Çağla'nın servisleriyle kaldığı yerden devam ederken, ikinci setin düğümünü tie-break oyunu çözdü. İlk beş puanın tümünü kazandığı tie-break'te çok üstün bir performans sergileyen Büyükakçay, 7/2 ile noktayı koydu ve mücadeleyi final setine taşıdı.

Yine yağmur altında oynanan final setinde üçüncü oyuna Sasnovich 2-1 üstün girerken, bu esnada yağış maçın daha da fazla sürmesine izin vermedi. Tüm kortlardaki müsabakalar durdurulurken, kısa bir süre sonra yapılan açıklamada maçların yarına ertelendiği duyuruldu. Buna göre Çağla Büyükakçay-Aliaksandra Sasnovich buluşmasının heyecanı, TSİ 12.00'de başlayan programda yine 17 nolu kortun ikinci maçında kaldığı yerden, 5-7, 7-6, 1-2'den devam edecek.