TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta günün üçüncü çeyrek finalinde sahne alan son şampiyon Çağla Büyükakçay, çekişmeli bir maçın ardından Belçikalı Elise Mertens'e 6-4, 4-6, 6-2 mağlup oldu.

Dünya sıralamasının 65. basamağındaki Mertens mücadeleye hızlı bir başlangıç yaparak 4-1 öne geçse de Büyükakçay yedinci oyunda break dezavantajını ortadan kaldırdı. Skoru 4-4'te eşitleyen Çağla, setin sonunu iyi getiremedi. Servisine tutunup 5-4'lük üstünlüğü yakalayan Mertens, onuncu oyunda servis kırıp 6-4'le seti noktaladı.

WTA düzeyindeki dördüncü tekler yarı finalini oynayan Çağla, ikinci sette ritmini buldu. Kısa toplar ve derin vuruşlarla Mertens'i zorlayan Büyükakçay, aradığı break'i yedinci oyunda buldu. 4-3'e ulaşan Çağla, güçlü servis performansını son iki oyunda sürdürdü ve geri dönüş izni tanımadığı Mertens'e 6-4'le cevap verdi.

İstanbul'da 6 numaralı seribaşı olarak ter döken Mertens, oldukça uzun süren üçüncü ve dördüncü oyunu hanesine yazdırıp hem 3-1 öne fırladı hem de psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Çağla servis kırıp geri dönüş için umutlansa da güçlü ve hatasız bir maç sonu oynayan Belçikalı tenisçi, seti 6-2 kazanıp adını son dörde yazdırdı.