Kariyerinin ikinci Grand Slam ana tablo mücadelesini Wimbledon'da veren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, açılış turunda 30 numaralı seribaşı Fransız Caroline Garcia’ya 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup oldu.

 

İngiltere’nin başkenti Londra'da gerçekleşen çim kort turnuvasına doğrudan ana tablodan katılan Büyükakçay, dünya sıralamasının 32. basamağındaki Garcia karşısında maça istediği başlangıcı yapamadı. İlk üç oyunu kazanıp 3-0’lık üstünlüğü ele geçiren Garcia, 28 dakika süren birinci 6-2 ile hanesine yazdırdı.

 

İki hafta önce İspanya'nın Mallorca kentindeki WTA turnuvasında mutlu sona ulaşarak iddiasını kanıtlayan Garcia, ikinci sete de hızlı girdi ve 3-0'ı buldu. Çağla pes etmeyip arka arkaya aldığı üç oyunla skoru 3-3'te eşitlese de Garcia maçın sonlarında öne çıkan taraftı. Yakaladığı üç oyunluk seriyle bu seti de 6-3'le noktalayan Garcia, 62 dakika sonunda ikinci tur biletini kaptı.


Garcia, bir sonraki sınavını Çek Katerina Siniakova önünde verirken, Büyükakçay ise All England Club'daki macerasını Polonyalı Klaudia Jans-Ignacik ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde sürdürecek. Büyükakçay/Jans-Ignacik çifti, birinci turda Britanyalı tandem Heather Watson/Naomi Broady ile kozlarını paylaşacak.