Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve antrenörü Can Üner ile birlikte Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın huzurlarına çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen ziyarette elde ettiği tarihi başarıdan ötürü Büyükakçay'ı kutlayan Kılıç, “Millet düşmanı hain darbeciler karşısında dimdik duran milli sporcularımızın Rio 2016'da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum” dedi. Kılıç, kendisini ziyaret eden Durmuş, Büyükakçay ve Üner'e darbe girişimi sırasında hasar gören TBMM'yi gezdirdi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Çağla Büyükakçay'ın Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılım sürecinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Bakan Çağatay Kılıç'a teşekkürlerini sundu. Söz konusu başarının bir projenin ürünü olduğunu belirten Durmuş, bu projenin en tepesinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yer aldığını vurguladı.

Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek ilk Türk tenisçi olan Büyükakçay ise bu zorlu yolda her koşulda kendisinin yanında olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a minnetlerini iletti. Çağla, Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak olmaktan dolayı çok gururlu olduğunu, Rio de Janeiro'da elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.