Tekerlekli sandalye tenisindeki başarılı milli raket Büşra Ün, kupalarla taçlandırdığı 2017’nin ardından, kendi kategorisinde ‘’Yılın Sporcusu’’ ödülüne aday gösterildi.

Büşra Ün, Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’ne aday gösterilen 35 sporcu, antrenör ve spor adamının arasında kendine yer buldu ve halk oylamasına katılmaya hak kazandı.

Bu yıl 64. kez düzenlenen ve 2017’nin en iyilerinin seçileceği Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde, milli raket Büşra Ün, ‘’Yılın Paralimpik Sporcusu’’ kategorisinde adaylar arasında yer aldı.

Büşra; 2017 tekerlekli sandelye tenis sezonunda Yunanistan’da düzenlenen Ancient Messini Open’da tekler, Galler’deki Wrexham Tournament’ta hem tekler hem çiftler ve Litvanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Vinius Open’da yine teklerde ITF zaferleri yaşamayı başarmıştı.

Büşra Ün ayrıca 2016 yılında Rio’da mücadele etmiş ve Paralimpik Oyunları’na katılan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçmişti.

Büşra Ün’ün de mücadele vereceği Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde oylama 2018 Ocak ayından itibaren başladı. Oylamaya katılmak isteyen sporseverler Milliyet Gazetesi ve yilinsporcusu.milliyet.com.tr adresi üzerinden destekledikleri adaylara oy verebilecekler.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)