Wimbledon'da kuralar çekildikten bu yana merakla beklenen ikinci tur karşılaşması bugün oynandı. Juan Martin Del Potro ile turnuvanın 4 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka'yı buluşturan mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf 3-6, 6-3, 7-6(2) ve 6-3'lük setlerle Del Potro oldu.

Maça iyi başlayan Wawrinka, ilk setin dördüncü oyunda rakibinin servisini kırarak avantajı eline geçirdi. Bu avantajını setin sonuna dek korumayı başaran Stan, ilk seti 6-3'le hanesine yazdırdı.

Senaryosu itibarı ile ilk setin kopyası niteliğindeki ikinci sette ise Del Potro'nun üstünlüğü vardı. Dördüncü oyunda maç içindeki ilk break'ini gerçekleştiren Arjantinli raket, servis attığı oyunlarda da hata yapmadı ve mücadeleyi dengeledi: 6-3

İlk dört oyunda servisine tutunabilenin olmadığı dördüncü sette ise galibi tie-break belirledi. Tie-break'te 2-2'den sonraki tüm puanları kazanan Delpo, 7-6(2)'yle setlerde öne geçti.

Dördüncü setin ilk yedi oyununda servis kıran olmazken Wawrinka oldukça kritik sekizinci oyunda servisini kırdırarak adeta kendi ipini çekti. Maç için servis attığı bir sonraki oyunda hata yapmayan Del Potro, seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak Wimbledon'da yoluna devam etti.

Bu sonuçla 2013 Şanghay Masters'ta Rafael Nadal'ı yendiği maçtan bu yana ilk beşten bir oyuncuya karşı ilk kez galip gelen Del Potro, geri dönüşünün ardından katıldığı ilk Grand Slam turnuvasında üçüncü tura yükselme başarısı gösterdi.