Bu sezon profesyonel düzeydeki tek mücadelesini ocak ayında Tunus'taki Futures turnuvasında verdikten sonra kariyerini askıya alan ve tenis antrenörlüğüne yönelen Britanyalı Marcus Willis, Wimbledon'da çılgın işler çıkarmayı sürdürüyor.

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvasının elemelerine girebilmek için üç ön eleme maçı kazandıktan sonra Roehampton'daki elemelerde de üç tur birden atlayıp Wimbledon'a katılma hakkı elde eden dünya 772 numarası Willis, müthiş seriye bir galibiyet de All England Club'da ekledi.

Eleme mücadelesi öncesi Warwick Boat Club'daki tenis derslerini bir süreliğine iş arkadaşlarına devreden Willis, ana tablo açılış turunda klasmanın 54. basamağındaki Litvanyalı Ricardas Berankis ile karşı karşıya geldi. Tur düzeyindeki ilk maçında 14'ü ace olmak üzere 43 puan vuruşuyla tamamlayan Willis, iki saat sonunda Berankis'i 6-3, 6-3, 6-4'le devirip ikinci turun yolunu tuttu.

17 nolu korttaki galibiyetini tribünlere koşup yakınları ve arkadaşlarına sarılarak kutlayan Willis, bir sonraki maçını ise Merkez Kort'ta oynayabilir. Zira 25 yaşındaki solak raket, ikinci turda dünya 3 numarası Roger Federer ile eşleşti. Wimbledon'da yedi kez kupa kaldıran Federer, ilk sınavında Arjantinli rakibi Guido Pella'yı 7-6, 7-6, 6-3'le geçti.