Son Grand Slam zaferlerini 2014'te Flushing Meadows kortlarında elde eden Bob Bryan/Mike Bryan çifti Amerika Açık yarı finalinde Feliciano Lopez/Marc Lopoez çiftine 3-6, 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup olarak elendi.

İlk setin sekizinci oyununda servis kıran ikizler avantajlarını korudu ve seti 6-3 ile kazandı. İkinci sette ise aynı senaryo Lopez lehine işledi. Üçüncü sette ise ikikez servis kıran Lopez çiftine karşı breaklerin birini geri alan Bryan kardeşler, seti 6-4 kaybetmekten kurtulamadı ve turnuvaya veda etti.

2014'ten bu yana majör turnuva kazanamayan Bryan ikizleri bu sonuçla 2017 yılında da Grand Slam açlıklarını dindiremedi.

Maç boyunca 47 puan vuruşu kaydeden Lopez çifti ise geçtiğimiz yıl elde ettikleri Fransa Açık zaferinin ardından ikinci Grand Slam finallerini yükseldiler.

Amerika Açık çift erkekler kategorisinin diğer yarı final mücadelesi ise 1 numaralı seri başı Henri Kontinen/John Peers çiftinin vedasına sahne oldu.

Hollandalı Jean-Julien Rojer ve Romanyalı Horia Tecau tandemine 1-6, 7-6(5), 7-5 ile mağlup olan Avustralya Açık şampiyonu çift turnuvaya yarı finalde veda etti.

Kontinen/Peers çifti 6 ace ve 57 puan vuruşu üretmelerine rağmen mağlup olmaktan kurtulamadı.

9 maçlık bir galibiyet serisine sahip olan Rojer/Tecau tandemi, Lopez çiftine karşı, 2015 Wimbledon'dan sonra ikinci Grand Slam zaferleri için mücadele edecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net