Dünya 2 numarası Andy Murray, Londra 2012'nin ardından Rio 2016'da kürsünün en tepesine çıkmayı başardı. Şampiyonluk maçında Juan Martin del Potro'yu 7-5, 4-6, 6-2, 7-5'le deviren Britanyalı yıldız, Olimpiyat Oyunları'nda üst üste ikinci kez altın madalya kazanan ilk tenisçi olarak tarihe geçti.

Önceki turların aksine beş set üzerinden oynanan finale hızlı girip 4-1'e ulaşan Murray, break avantajını yitirerek durumun 4-4'e gelmesine engel olamadı. Del Potro'nun sette kalmak için servis attığı 12. oyunda bir kez daha servis kıran Murray, açılış setini 7-5'le cebine koydu.

Birinci turda 1 numara Novak Djokovic, yarı finalde 3 numara Rafael Nadal'ı saf dışı bırakan 2012'nin bronz madalyalı ismi del Potro, ikinci sette erken yakaladığı brea ak üstünlüğünü yitirmedi. Servis yüzdesini arttırdığı bu seti 6-4'le tamamlayan Delpo, maça yeniden ortak oldu.

74 ve 60 dakika süren ilk iki setin ardından Murray üçüncü seti kısa kesti. Altıncı oyunda del Potro'nun servisini kırıp 4-2'ye ulaşan İskoç raket, iki oyun sonra bir break daha bulup 6-2'yle setlerde tekrar öne geçti.

Arjantinli rakibiyle ikinci kez beş setlik bir müsabakada buluşan Murray, dördüncü sette servis attığı oyunların ilk dördünde üç kez break'i verdi. Onuncu oyuna 5-4 üstün giren ve maçı beşinci sete götürmek için servis atan Delpo, bu avantajı kullanamadı. 3-5'ten gelip skoru dengeleyen Murray, iki oyun sonra bu kez maç puanıyla tanıştı.

DÖRT SAATİN SONUNDA
İlk maç puanında del Potro'nun güçlü servisine yaptığı return filede kalan Murray, ikinci maç puanında sergilediği ofansif oyunla sonuca gitti. 4 saat 2 dakika sonunda zafere uzanan Andy, sevinç gözyaşlarına hakim olamazken, ikisi altın olmak üzere üçüncü olimpiyat madalyasını boynuna taktı.

Yıllar sonra ilk defa bu kadar kısa sürede bu sayıda maç yapan ve sonlara doğru bitkinliği yüzünden okunan del Potro ise ülkesi Arjantin'e tenisteki ilk altınını getiremese de ikinci gümüşünü armağan etti.

Ali Katipoğlu