Bu yıl Avustralya Açık'ta şampiyonluğa ulaşarak büyük sükse yapan Angelique Kerber, 3 numaralı seribaşı olarak geldiği Roland Garros'ta büyük hayal kırıklığı yarattı. İlk turda Kiki Bertens ile karşı karşıya gelen Alman tenisçi, mücadeleden 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ayrıldı.

Paris'e gelmeden evvel Nürnberg Açık'ta mutlu sona ulaşan Bertens, açılış setini rakibinin servisini iki kez kırarak 6-2'yle hanesine yazdırdı. Kaybettiği setin ardından toparlanan Kerber, ikinci seti 6-3 kazandı ve mücadeleyi final setine taşıdı.

Final setinde erken bir break bulan Bertens, yakaladığı avantajı maçın sonuna dek korudu ve 6-3'lük üçüncü setin ardından rakibini turnuvanın dışına itti. Kerber, bu sonuçla Fransa Açık'a son Avustralya Açık şampiyonu unvanıyla gelip maç kazanamadan veda eden son üç yıldaki ikinci raket oldu. Alman tenisçiden önce de 2014 yılında Na Li aynı durumu yaşamıştı.

Angie'yi saf dışı bırakarak turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizine imza atan dünya 58 numarası Bertens, ikinci turda Camila Giorgi ile eşleşti.