Tenis dünyasının bir dönem en büyük yıldızlarından olan Boris Becker, iflas beyanında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2017'de iflasını açıklayan Becker, borçlarını ödememek için 2,5 milyon sterlin değerindeki varlıklarını saklamakla suçlanıyordu.

Becker, Londra'da görülen davaya Wimbledon'ın renkleri olan koyu yeşil ve mor çizgili kravatla gelirken; avukatı Jonathan Laidlaw ise Becker'in ciddi mali sıkıntılar içinde olduğunu kaydetti. "Bu sanık, kelimenin tam anlamıyla her şeyini kaybetti. Mali işleri yanlış yönetmesi ve kuralları ihlal etmesinin sonucu olarak zaten çok ağır bir bedel ödedi" dedi.

Eski dünya 1 numarası Becker'in kelimenin tam anlamıyla hiçbir şeyinin olmadığını belirten Laidlaw, "Bu, trajediden başka bir şey değil. Yaşanan şey, yalnızca gözden düşme değil, aynı zamanda en aleni şekilde aşağılanma. Çektiği ızdırabın boyutu, bu ülkede iflas eden başka bir kişinin yaşaması muhtemel olmayan bir ceza" ifadelerini kullandı.

Duruşmanın sonunda Becker'a 2,5 yıl hapis cezası verildi. Yargıç Deborah Taylor, efsane Alman tenisçinin önceki mahkumiyetine atıfta bulunarak, "Size verilen uyarıyı ve ertelenmiş cezanın size sunduğu şansı dikkate almadınız. Bu, önemli bir ağırlaştırıcı unsur" dedi. Taylor, Becker'in suçunu kabul etmediğini ve pişmanlık göstermediğini de ekledi.

54 yaşındaki Boris Becker'in cezasının yarısı olan 15 ayı hapiste geçirmesi bekleniyor.


Ali Katipoğlu