Günün erken saatlerinde Thomaz Bellucci'yi geçip Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda adını tekler yarı finale yazdıran Rafael Nadal, birkaç saat sonra bu kez ilk altın madalyasını boynuna taktı. Nadal ve partneri Marc Lopez, büyük çekişmeye sahne olan çiftler finalinde Rumen rakipleri Horia Tecau/Florin Mergea'yı 6-2, 3-6, 6-4'le devirdi.

Karşılıklı kazanılan setlerin ardından gidilen final setinin yedinci oyununda servislerini kırdırarak 4-3 geriye düşen Nadal/Lopez, hemen akabindeki oyunda break dezavantajlarını ortadan kaldırdı. 5-4 öne geçen İspanyol tandem, Rumenlerin maçta kalmak için servis attığı oyunda yakaladıkları üçüncü maç puanında işi bitirdi.

2 saat 26 dakika süren buluşmada kazanma vuruşlarını 21-46 geride tamamlasalar da Tecau/Mergea'nın 46 basit hatasına karşılık yalnızca 13 basit hata yapan Nadal/Lopez, ülkeleri İspanya'yı Rio de Janeiro'daki üçüncü altın madalyasına taşıdı. Nadal, Pekin 2008 tekler altınından sonra olimpiyat kariyerinde ikinci kez bu mutluluğu tattı.

Bronz madalya maçında ise Kanadalı ikili Daniel Nestor/Vasek Pospisil'i 6-2, 6-4'lük skorla mağlup eden ABD'li Steve Johnson/Jack Sock çiftinin üstünlüğü vardı.