Türkiye’nin en köklü tenis turnuvası niteliğindeki American Express İstanbul Challenger, bu sene 69. yaşını kutluyor. 9-17 Eylül tarihleri arasında Tarabya’daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü kortlarında düzenlenecek prestijli organizasyonda yine birbirinden önemli sporcular tenisseverlerin karşısına çıkacak.

Ana sponsorluğunu American Express’in üstlendiği turnuvasına dünya sıralamasında ilk 100’de yer alan dört oyuncu katılıyor. Son şampiyon Tunuslu Malek Jaziri’nin 1 numaralı seribaşı olarak mücadele vermeye hazırlandığı American Express İstanbul Challenger’da Özbek Denis Istomin, Rumen Marius Copil ve Ukraynalı Sergiy Stakhovsky de kupa için iddialı isimler arasında bulunuyor.

Toplam 75 bin dolar para ödülünün dağıtılacağı zorlu ATP Challenger turnuvasında Cem İlkel, Marsel İlhan, Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel, Tuna Altuna gibi milli tenisçiler de boy gösterecek.

9 Eylül’deki eleme müsabakalarıyla başlayacak olan American Express İstanbul Challenger’da çiftler finali 16 Eylül, tekler finali ise 17 Eylül’de oynanacak.

www.ttf.org.tr