Doha'da düzenlenen Katar Açık'ta elemelerden gelen ABD'li CiCi Bellis, son şampiyon Karolina Pliskova'yı 7-6(4), 6-3 ile set vermeden geçerek çeyrek finale yükseldi.

18 yaşındaki Bellis 1 saat 37 dakika süren mücadelede ilk servisinden %70 ile puan çıkardı ve bu yıl Brisbane'de mağlup olduğu Çek raketi geçerek ilk 5'teki rakiplerine karşı kariyerinin ilk galibiyetini almış oldu.

Geçtiğimiz hafta Fed Cup'ta hastalığı nedeniyle korta çıkamayan Pliskova ise mücadeleyi 53 basit hata ve 8 çift hata ile noktaladı.

Maç sonunda bu galibiyetin kendisi için büyüklüğünü ifade eden Bellis, "İyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Yapabildiğim kadar çok top takibi yapmaya çalıştım." diye konuştu.

CiCi Bellis çeyrek finalde, Anastasija Sevastova'yı geçen 2 numaralı seri başı Simona Halep ile karşı karşıya gelecek.

Günün diğer mücadelelerindeyse Petra Kvitova, 3 numaralı seri başı Elina Svitolina'yı geçerek çeyrek finale yükselirken, 7 numaralı seri başı Fransız Caroline Garcia da Anna Bliskova'yı iki sette mağlup ederek çeyrek finalde yerini aldı.

Öte yandan dünya 1 numarası Caroline Wozniacki, gergin geçen bir mücadele sonunda elemelerden gelen ve ilk turda Maria Sharapova'yı mağlup eden Monica Niculescu'yu 7-5, 6-1 ile geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Wozniacki çeyrek finalde, Johanna Konta'yı iki saate yaklaşan bir mücadele sonunda 1-6, 6-1, 6-3'lük setlerle geçen Angelique Kerber ile karşı karşıya gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net