Wimbledon Gençler Şampiyonası’nda Fin partneri Otto Virtanen ile şampiyon olarak Türk sporu adına bir ilki gerçekleştiren Yankı Erel’in zaferi tenis camiasında sevinçle karşılandı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Yankı’nın Wimbledon’da elde ettiği zaferin Türk tenisinde son yıllarda yaşanan tarihi başarıların yeni halkası olduğunu söyledi.
Tüm dünyada tenise başlayan çocukların ortak hedeflerinin Wimbledon şampiyonluğu olduğunu dile getiren Durmuş, “Bizim çocuklarımız da bu hedef doğrultusunda çalışıyor. Ama bugünden sonra çocuklarımız ve gençlerimiz daha farklı bir motivasyonla korta çıkacaklar. Çünkü bu hedef somutlaştı. Artık önlerinde Wimbledon şampiyonluğu kazanmış bir Türk tenisçisi var. Yankı’nın zaferinin bu anlamda Türk tenisinin çıtasını yükselttiğini düşünüyorum. Şimdi sırada gençler kategorisindeki başarıları büyükler kategorisine taşımak var” diye konuştu.

Son yıllarda Türk tenisinde yaşanan ilklerin sistemli çalışmaların sonucu olduğunu vurgulayan TTF Başkanı Durmuş, “2014 yılında İpek Soylu’nun Amerika Açık’ta gençler kategorisinde elde ettiği çiftler şampiyonluğu, ardından 2016’da Çağla Büyükakçay’ın teklerde, İpek Soylu’nun çiftlerde TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı kazanması gibi tarihi başarılar bizlere nasip oldu. Bu yıl İspanya’nın Tarragona şehrinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda iki altın, bir bronz madalya kazanarak tenis branşından en başarılı ülke olduk. Tüm bu başarılarda bizi her ortamda destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün de büyük payı var. Tenis camiası adına onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(ttf.org.tr)