BloombergHT kanalında yayınlanan Reklam Arkası programı; Brand & Sport Summit 2017 çerçevesinde İstanbul Zorlu PSM’den canlı olarak izleyicilerle buluştu. BeIN Haber ve SportsTV ekranlarından da ortak yayınla sporseverlere ulaşan özel yayında, sunucu ve moderatörlüğü Ender Merter üstlendi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Yönetmen Ömer Faruk Sorak’un katıldığı oturum yoğun ilgi gördü.

''TENİSİ TÜM TÜRKİYE'YE ULAŞTIRDIK''

“Tenis ve Markalaşma” konu başlığının ele alındığı oturumda görüşlerini belirten Başkan Cengiz Durmuş, göreve geldiklerinden bu yana tenisin belli bir zümreye hitap eden elit sporu algısını kırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Durmuş, ‘’Sponsorumuz TEB ile birlikte tenisi sokaklara ve Anadolu’ya yaymak için çok emek sarf ettik. Çalışmalarımız sonucunda da tüm şehirlerden sporseverlere ulaşmayı başardık’’ dedi.


Ülke sınırları içerisinde tenisin gelişimini sağlarken bir yandan da Türk tenisinin uluslararası alanda tanınırlığını arttırma amaçlarının ilk günden itibaren önemli bir yer tuttuğunu da sözlerine ekleyen Başkan Cengiz Durmuş, ‘’Şu anda ülkemizde İstanbul ve Antalya’da iki ATP ve yine İstanbul’da bir WTA olmak üzere üç büyük organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonlar üst düzey sporcular katılıyor. Aynı zamanda TEB BNP Paribas Tennis Stars Series’de Maria Sharapova ile korta çıkacak Çağla Büyükakçay, sezon içerisinde de birçok turnuvada oynayarak Sharapova gibi isimlerin rakibi… Çağla’nın yanı sıra İpek, Başak ve Melis olsun birçok oyuncumuz artık bu seviyelerde tenis oynuyor. Bu da ülke tenisinin tanıtımı için çok önemli bir gelişme’’ şeklinde konuştu.


''TÜRK TENİSİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK''


Türk tenisinin en önemli destekçilerin TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de tenisin ülke içindeki tanıtımı ve gelişimine dair açıklamalarda bulundu. Sporun kitlelere ulaşmak için çok önemli bir araç olduğunu söyleyen Leblebici, ‘’Spor kriz dönemlerinde bile durmayan bir sektör. Biz de bu dinamik ortamda daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de tenisin her yere ulaşmasından çok memnunuz. Bu konuda desteklerimiz de artarak sürecek. Süren işbirliğimiz yanında Maria Sharapova gibi yıldız isimleri de ülkemizde ağırlayarak daha fazla tanıtım hedefliyoruz’’ dedi.


Çağla Büyükakçay ve Maria Sharapova’nın karşı karşıya geleceği TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliğinin tanıtım filmini yöneten Ömer Faruk Sorak ise, oldukça kısa sürede çekimlerin tamamlandığını ve profesyonel bir ortamda görev yaptığını ifade etti. Sorak, Amerika’da gerçekleştirilen reklam filminin çekim süreci ile ilgili de anekdotlar da paylaştı.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)