22 yaşındaki milli tenisçi Başak Eraydın, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta beş gün içinde dört galibiyete imza atarak adını çeyrek finale yazdırdı. Genç tenisçi, turnuvanın ikinci turunda wild-card ile ana tabloya giren Türkiye’nin bir başka genç yeteneği Ayla Aksu ile karşı karşıya geldi. Daha önce ITF turnuvalarında iki kez yendiği Ayla’ya karşı rahat bir oyun ortaya koyan Eraydın, 68 dakikalık maçtan 6-1 ve 6-3’lük setlerle galip çıktı.

Bu sonuçla birlikte ilk kez WTA ana tablo galibiyeti aldığı İstanbul Cup’ta bir adım daha öteye giderek çeyrek finali yakalayan Başak Eraydın, 3 numaralı seribaşı Rumen tenisçi Irina-Camelia Begu’nun rakibi oldu.

Dünya sıralamasında haftaya  257 numarada başlayan Eraydın, çeyrek finalle birlikte ilk 200’e girmeyi de garanti altına aldı. Eraydın, Türkiye tenis tarihinde WTA tekler sıralamasında bunu başaran üçüncü isim oldu. Başak’ın yedi yıllık profesyonel kariyerinde daha önce gördüğü en yüksek sıralama 230 numaraydı.

‘BEN SAVAŞÇI BİR OYUNCUYUM’
Maç sonrasında kalabalık bir medya grubunun karşısına çıkan Başak Eraydın, geride bıraktığı mücadeleyi değerlendirirken ‘Ayla ile oynadığım için aslında skor kolay görünse de mental olarak zor bir maç oldu’ dedi.

Bir sonraki turda karşılaşacağı Irina-Camelia Begu’nun savaşçı bir oyuncu olduğunun hatırlatılması üzerine Başak, “Ben de savaşçı bir oyuncuyum. Son puana kadar maçı bırakmayacağım. Rakibim, nasıl oynadığını bilmediğim bir tenisçi. Ama İspanya’da antrenörlerimle maç öncesi konuyu görüşüp bir plan oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan kendisine ulaşan insanların yoğun destek mesajlarıyla karşılaştığını belirten Eraydın, “Bu benim çok mutlu ediyor. Herkes yaptığı işin takdir edilmesini ister. O mesajlar beni çok motive ediyor” dedi.

Kaynak:istanbulcup.com