Zhuhai'da düzenlenen WTA Elite Trophy turnuvasında dünya eski 1 numarası Angelique Kerber'i 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup eden Avustralyalı Ash Barty, grubunu lider tamamlayarak yarı finale yükseldi.

1 saat 11 dakikalık mücadelede 11 ace 35 winner kaydeden Barty, ilk defa katıldığı turnuvada Anastasia Pavlyuchenkova'nın ardından Kerber'i de geçerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Dünya 20 numarası raket, "Servislerim daha istikrarlı hale geldi ve geçmişe göre çok daha güçlü vurabiliyorum. Daha önce yenemediğim iki rakibi yenmek iyi bir duygu." diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın sonunda sıralamada ilk 300'ün dışında olan Ash Barty, bu yıl 3 WTA finali görmüş, Malezya Açık'ta da şampiyonluğa ulaşmıştı.

Öte yandan Angelique Kerber ise galibiyet alamadığı turnuvanın ardından 5 yıl sonra ilk kez dünya sıralamasında ilk 20'nin dışında kaldı.

Günün diğer mücadelelerindeyse, Elena Vesnina'yı mağlup eden Amerika Açık yarı finalisti CoCo Vandeweghe ve Barbora Strycova'yı geçen Anastasija Sevastova yarı finale yüksedi.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net