Ayşegül Mert, Norveç’te düzenlenen Tennis Europe Paradis Open’da hem teklerde hem de çiftlerde kupaya uzandı.

13 yaşındaki genç raket Ayşegül Mert, 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği Norveç’in Bergen şehrindeki organizasyonda, tekler finalinde Lorenza Cuomo’yu yenerek şampiyon oldu.

Turnuvadaki ilk turu bye geçen Ayşegül, ikinci tur maçında İspanyol Ariadna Perez Lertxundi’yi sadece 1 oyun kaybederek 6-1 6-0’la safdışı bıraktı. Çeyrek finalde organizasyonun sekiz numaralı seribaşı ismi Elizabete Klavinska’nın karşısına çıkan Ayşegül, yine set yitirmedi ve 6-2 6-1 ile yola devam eden taraf oldu. Ayşegül’ün final yolundaki rakibi ise ev sahibi raketlerden Sofia Siem oldu. Siem karşıında da üstün bir performans sergileyen genç raket, 6-2 6-1’lik setlerle güldü ve sadece yedi oyun kaybederek finale yürüdü.

1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği Tennis Europe Paradis Open finalinde, turnuvanın üç numaralı seribaşı ismi İtalyan Lorenza Cuomo ile korta çıkan Ayşegül, ilk turlara oranla daha zorlu bir maç oynadı. Rakibi karşısında ilk seti 6-3’le hanesine yazdıran 13 yaşındaki Ayşegül, ikinci sette de rakibine 6-4’lük skorla üstünlük sağladı ve hafta boyunca set kaybetmeden şampiyonluğa ulaştı.

Ayşegül, çiftlerde ise partneri Sofia Siem ile organizasyonu domine etti. Çeyrek finalde Rebakka Anne Collyer/Charlotte Duke çiftini, son dörtte ise Nikol Mishieva/Darja Suvirdjonkova ikilisini geçerek finale yürüyen Mert/Siem ortaklığı, finalde İtalyan rakipleri Alice Benvegnu/Lorenza Cuomo'ya set vermedi ve 7-6 6-1'lik skorla şampiyon oldu.

Ayşegül Mert, bu şampiyonluklardan önce, Ocak ayının ikinci haftasında düzenlenen ve Adana Atlı Spor ve İliescu Tenis Akademisi’nin ev sahipliği yaptığı Büyükler Kış Kupası’nda da kupanın sahibi olmuştu.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)