Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İBB Spor Tesisleri'nde düzenlenen Lale Cup'ta çeyrek final günü, milli tenisçileri karşı karşıya getirdi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen turnuvanın çiftler çeyrek finalinde, Ayla Aksu/Harriet Dart çifti, Melis Sezer/Natalija Kostic ikilisine karşı merkez kortta yarı final mücadelesi verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Ayla/Dart, ilk seti 6-1 ile hanelerine yazdırdılar. İkinci sette de rakiplerine üstünlük kurmayı başaran ikili, seti 6-4'lük skorla kazanırken, yarı finale çıkan taraf oldu.

Çiftlerde çeyrek final için korta çıkan bir diğer milli raket İpek Soylu ise partneri Anastasiya Komardina ile Amanmuradova/Smitkova çiftine iki sette kaybetmekten kurtulamadı.

TEKLERDE KUZMOVA DOMİNASYONU

Türk raketlerin çeyrek final göremediği Lale Cup tekler ana tablosunda, turnuva boyunca rakiplerine set vermeden yarı finale yükselen iki numaralı seribaşı Viktoria Kuzmova dikkat çekiyor.

Birinci turda Maleckova'yı ve son 16'da Sramkova'yı set vermeden geçen Slovak raket Kuzmova, çeyrek finalde karşılaştığı Rus Potapova'ya da 6-1 6-2 ile aynı tarifeyi uyguladı.

Smitkova'yı iki tie-break sonucunda geçen Rybakina, 17 yaşındaki Danilovic'i üç sette geçen Sharipova ve Kostic'e set kaybetmeyen Doroshina ise adını yarı finale yazdıran diğer raketler oldu.

Lale Cup'ta yarı final eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti:

Sabina Sharipova-Olga Doroshina
Elena Rybakina-Viktoria Kuzmova

Amanmuradova/Smitkova-Ayla/Dart
Fomina/Yashina-Doroshina/Potapova

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)