Avustralya Açık'ta uzayan maçlar ve verilen yağmur araları nedeniyle gece yarısından sonra başlayan mücadelede Johanna Konta'yı 6-4, 6-7(3), 7-5'lik üç sette mağlup eden Garbiñe Muguruza üçüncü tura yükseldi.

Margaret Court Arena'da Alexander Zverev ve Jeremy Chardy'nin maçını beş sete uzaması nedeniyle karşılaşmayı, saat 23:55'te 3 numaralı korta alma planı, korttaki martılar nedeniyle başarısız oldu.

Böylelikle ancak 00:31'de başlayabilen karşılaşma geçtiğimiz yıl Elise Mertens ve Daria Gavrilova arasında 23:59'da başlayan üçüncü tur karşılaşmasını geçerek Avustralya Açık tarihinin en geç başlayan karşılaşması oldu.

Karşılaşma 2 saat 42 dakika sürerken, rakibinin 19 basit hatasına karşılık 37 basit hata yapan 2016 yarı finalisti Johanna Konta mağlup olmaktan kurtulamadı.

Sabaha karşı 03:12'de sona eren karşılaşmanın ardından üçüncü tura yükselen İspanyol raket, Timea Bacsinszky'nin rakibi oldu.

Avustralya Açık tarihinin en geç sona eren karşılaşması ise 2008'de Lleyton Hewitt ve Marcos Baghdatis arasında oynanan ve sabaha karşı saat 04:33'te biten üçüncü tur mücadelesi.