Avustralya'yı yaz mevsiminin başından bu yana etkisi altına alan orman yangınlarının etkilediği Melbourne'da Avustralya Açık eleme maçları başlarken Slovenyalı Dalila Jakupovic yangınlardan kaynaklanan dumandan etkilenerek maçtan çekildi.

Stefania Voegele ile oynadığı eleme birinci tur maçında 6-4, 5-6 öndeyken öksürmeye başlayan ve maçı bırakmak zorunda kalan dünya 180 numarası Jakupovic, "Yere yığılacağımdan korktum çünkü yürüyemeyecek duruma gelmiştim." diye konuştu.

Eleme maçlarının bir saat geç başladığı ve oyuncular için antrenman seanslarının iptal edildiği Avustralya Açık'ta Jakupovic, organizasyon yetkililerinin eleme turuna devam etme kararını " Bugün oynayacağımızı duyunca şaşırdım. Bu bizim için ne sağlıklı ne de adil bir karardı." ifadeleriyle eleştirdi.

Öte yandan Maria Sharapova'nın Kooyong'da dünya 72 numarası Laura Siegemund ile oynadığı gösteri maçı, Alman raket 7-6, 5-5 öndeyken havadaki duman ve sis yüzünden iptal edildi.

Avustralya'da en çok güneydoğudaki New South Wales eyaletini etkileyen yangınların Melbourne'ın da içinde olduğu Victoria eyaletindeki yangınlarla birleşmesi endişesi taşınırken Victoria eyalet yönetimi Salı günü için hava kirliliği nedeniyle iç mekanlarda kalınması çağrısı yapmıştı.

Avustralya'da yaz başından bu yana devam eden ve en az 28 insanın ve 500 milyona yakın hayvanın öldüğü yangınlarla birlikte Avustralya hükümeti, iklim değişikliği politikası ve itfaiye gibi kamu kaynaklarından yaptığı kesintiler nedeniyle eleştiri altında.

Avustralya Açık'ın geri kalanı için nihai kararın turnuva tıbbi ekibi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Victoria eyaleti Çevre Koruma Yönetimi'nin yapacağı analizlerden sonra verileceği belirtiliyor.