Yılın ilk Grand Slam turnuvasına katılacak tenisçilerin, kendileri ve ekipleri için ayrılmış 15 uçakla Avustralya'ya gitmeleri planlanmıştı. Bu uçaklardan biri Los Angeles'tan, diğeri de Abu Dhabi'den gelen ikisinde 4 kişinin COVID-19 testlerinin pozitif çıkmasıyla toplam 47 tenisçi ve uçaklarda olan 143 diğer kişi karantinaya alındı.

Avustralya Açık için ayrılan uçuşlarda COVID-19 testi pozitif çıkanlar arasında tenisçi bulunmuyor. Uçakta bulunan tenisçiler arasında ise iki kez Avustralya Açık şampiyonu Victoria Azarenka, 2016 şampiyonu Angelique Kerber, Sloane Stephens ve Kei Nishikori gibi isimler var.

Otel odalarında izolasyona alınan 47 tenisçinin daha önceden karantina kuralları dahilinde öngörülen 5 saatlik antrenman süresi de olmayacak.

Tenisçiler, karantinada antrenman yapamayacak olmalarına tepki gösterdi. Dünya 71 numarası Sorana Cirstea Twitter hesabından 14 gün karantinada kaldıktan sonra turnuvada oynayamacaklarını yazarken, Fransız Alizé Cornet ise 14 gün antrenman yapmadan korta çıkmanın sakatlığa yol açacağını söyledi.

Cornet aynı zamanda, "Bize uçağın 10 kişilik bölümlere ayrılacağını ve uçaktaki birinin testinin pozitif çıkması durumunda onun oturduğu bölümün izole edileceği söylenmişti, bütün uçağın değil." diye konuştu.

Victoria eyaletinin karantina sorumlusu Emma Cassar ise karantinanın zor olduğunu bildiğini ancak tenisçileri de kurallara uymaları konusunda uyardı ve "Karşılaştığımız ihlaller arasında otel odalarının kapılarının açılması ve başkalarıyla konuşulmaya çalışılması gibi küçük şeyler var ama bunlar hoşgöremeyeceğimiz tehlikeli hareketler." diye konuştu.

Avustralya Açık turnuva direktörü Craig Tiley ise çıkan pozitif testlerin turnuvanın 8 Şubat'ta başlaması kararını değiştirmeyeceğini söyledi.

Öte yandan aralarında Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Serena Williams ve Naomi Osaka gibi isimlerin de bulunduğu bazı tenisçiler ise Adelaide'deki turnuva fanusunda bulunuyor. Bu raketler 29 Ocak'ta Adelaide'de bir gösteri turnuvasında korta çıkacaklar.