Yüksek sıcaklık değerleriyle bilinen Avustralya Açık, 2019 Aşırı Sıcaklık Politikası'nda önemli bir değişikliğe giderek yaş termometre sıcaklık ölçümü yerine ısı gerilim ölçeği kullanma kararı aldı.

Yaş termometre sıcaklığı 32.5°C'yi gösterdiğinde devreye giren eski Aşırı Sıcaklık Politikası, nemin olmadığı havalar göz önünde bulundurulmadığından, sıcaklık 50°C olsa dahi oyunun devam edebilmesi nedeniyle tepki çekiyordu.

2019'da benimsenecek kurala göre Yaş Termometre Sıcaklık Ölçümü terk edilerek beş aşamalı bir Isı Gerilim Ölçeği kullanılmaya başlanacak ve buna göre Turnuva Hakemi dış kortlarda oyunun durmasına, Rod Laver Arena, Margaret Court Arena ve Melbourne Arena kortlarında ise çatıların kapanmasına karar verebilecek.

Radyant sıcaklık, nem, hava sıcaklığı ve rüzgar hızını dikkate alarak oluşturulan ölçeğin birinci aşaması ılıman oyun koşullarını gösterirken ikinci aşama oyuncuların sıvı alımlarının artırılması gerektiğine, üçüncü aşama ise çeşitli soğutma stratejilerinin uygulanacağına işaret ediyor.

Avustralya Tenis Federasyonu (Tennis Australia) ve Sydney Üniversitesi Termal Ergonomi Laboratuvarı'nın oluşturduğu ölçekte dördüncü aşamaya ulaşıldığındaysa tek erkeklerde ilk üç setin içinde veya dördüncü setten hemen önce, tek kadınlarda ise ilk iki setin içinde veya üçüncü setten hemen önce 10 dakikalık bir ara verilecek.

Isı Gerilim Ölçeği 5.0'ı gösterdiğindeyse dış kortlardaki maçlar duracak ve Rod Laver Arena, Margaret Court Arena ve Melbourne Arena kortlarında yapılan karşılaşmalar kapalı çatı altında devam edecek.

Geçtiğimiz yıl Novak Djokovic ve Gael Monfils arasında oynanan ikinci tur karşılaşmasının sıcaklık 39°C'yi gösterirken devam etmesi ve Caroline Wozniacki ve Simona Halep arasındaki tek kadınlar finalinin Rod Laver Arena'nın çatısı açıkken oynanması büyük tepki çekmişti.

Buna karşın turnuva direktörü Craig Tiley yeni düzenleme hakkında, "Geçtiğimiz yıllarda verilen kararların tamamı yeni ölçeğin kullanılıyor olması halinde de verilirdi." ifadelerini kullandı.